Nu är det tyvärr dags. Vi stänger Moobis. Efter fyra och ett halvt år känner vi att sajten spelat ut sin roll. Någorlunda i alla fall. Mycket har dock hänt på bloggfronten i skolans värld. Och vi har lärt oss massor av er ca 10.000 användare och 8.000 bloggar ni skapat under dessa år.

Vi startade tjänsten för att vi saknade ett bloggalternativ i skolans värld som var kostnadsfritt på riktigt. Alltså ingen gömd reklam eller liknande. Alternativen var få. Det var de stora nätverken med data som forslades utomlands och utan kontroll över vad som dök upp i form av reklam på sajterna (Vi har fortfarande kvar skärmdumpar från klassbloggar på dessa nätverk i lägre åldrar där bantningsreklam förekom.). När vi startade upp den 23 april 2013 tänkte vi försöka dra vårt strå till stacken. Med teman och mallar anpassade för skola färdiga att köras.

I takt med att saker och ting förändras och utvecklas började fler och fler kommuner att sätta upp egna bloggnätverk för sina skolor. Och när Webbstjärnan (från Internetstiftelsen i Sverige) nyöppnade sin nuvarande tjänst, kändes det som att vi kunde börja trappa ned Moobis.

Nu när vi kommit till vägs ände, skulle vi vilja tacka alla som varit med och berikat oss med en massa erfarenheter under resans gång! Vi har haft riktigt kul, jobbat hårt och lärt oss mycket.

Den 1 januari 2018 stänger vi ned servern. Så passa på att leta rätt på en ny leverentör redan nu. Vi rekommenderar givetvis Webbstjärnan, som har en liknande tjänst som Moobis. Eftersom bägge kör WordPress kan ni exportera er data från denna blogg till er nya. Utseende och liknande följer inte med, men era sidor, inlägg och det innehållet följer med.
Här http://support.moobis.se/2013/09/07/exportera-och-importera-en-wordpress-sajt/ har vi även en liten lathund hur ni gör.

Lycka till och vi kanske ses och hörs i framtiden!
/Micke och Martin